O nama

Odlukom Skupštine grada Kragujevca broj 023-18/16-I („Sl. list grada Kragujevca 3/16“) osnovano je privredno društvo „Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj“ d.o.o. Kragujevac.

Pretežna delatnost društva je istraživanje i razvoj u prirodnim i tehničko–tehnološkim naukama, u okviru koje Centar obavlja istraživačke i razvojne poslove u oblasti poljoprivrede, davanje agronomskih, ekoloških i ostalih saveta. Pruža savete i pomoć oko osnivanja udruženja, asocijacija, zadruga kao i pomoć oko registracije poljoprivrednih gazdinstava i proizvoda, konkurisanja kod resornih ministarstava za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji. Organizuje edukativne i stručne skupove i izdaje publikacije od značaja za promovisanje i razvoj poljoprivrede.

Kroz saradnju sa svim relevantnim lokalnim, regionalnim, državnim i međunarodnim institucijama i organizacijama, kao i stvaranjem partnerstva sa javnim, privatnim i civilnim sektorom „Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj“ d.o.o. obezbeđuje uslove za razmenu iskustava, prenos znanja i usavršavanje i na taj način doprinosi razvoju poljoprivrede i ruralnog razvoja.

2019 Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Kragujevac